Fikk noen flotte dager på Sulseter med trening for Marianne Sandbakken i sommer.

“Jukset” litt med å starte med en privattime for Marianne og jobbet da med å få kontroll på høyre siden, støtte på høyre tøyle og at hesten ikke skulle få overbøye til venstre og får høyre bakbein slepende bak. Etter to år med dårlig skulder er det ikke så lett å holde fokus på dette på egenhånd, men nå er skulderen mye bedre og jeg har håp om at den kan bli helt bra!

Samlingen startet med sitsteori der vi isolerte muskler og trente på å ta kontroll over muskler som løfter hoftene, mellom skulderbladene, muskler for lettridning og å kjenne om vi var symmetriske eller ikke. Det ble noen aha-opplevelser der!

Neste dag var det sitsarbeid i long, utrolig deilig å bare fokusere på selg selv og egen sits! På ettermiddagen hadde jeg en super ridetime, høyresiden var allerede bedre og mer under kontroll og jeg jobbet med å få hesten til å bruke bakbeina skikkelig, ikke bare løpe fra jobben uten å legge ordentlig vekt bak. Det er en utfordring med en så rask og energisk hest, men etterhvert fant vi ro og avslapning, og godt prusting gjennom å ri frem og det var godt!

Så var det nok en dressurøkt, der Dusty var temmelig heit. Litt frustrerende, samtidig som det er det vi sliter med til vanlig, så det var godt å jobbe med for instruktør. FOkus på å ri frem og aktivere bakbein, sitte godt nede og ri galoppen selv når hesten blir sterk og løpete. Det ble ganske bra etterhvert.

Så var det bomarbeidstime, men da fikk jeg en smell i ryggen over galoppkavalettene og fikk skikkelig kink i ryggen. Var temmelig ødelagt de neste dagene og kunne bare glemme annet enn å skritte. Det hjalp imidlertid til å holde ryggen i bevegelse. Denne dagen ble avsluttet med barbaktur og fotosession, heldigvis viser ikke bilden hvor vondt det var. :/

Siste dag var det egentlig programtrening, men da klarte jeg ikke å ri, så da red Marianne Dusty i stedet, så fikk ihvertfall én av oss noe nyttig ut av dagen.

Ble igjen noen dager da Eline var på rideleir, men da ryggen min ble bedre klarte Dusty å trynbe på beitet og få et sår på beinet. Fikk låne en annen hest til en økt og det var veldig nyttig – samme utfordringer som med Dusty, men i et mye roligere tempo, som gjør det litt enklere å jobbe seg gjennom.