Denne helgen var det programridning i dressur og banetrening i sprang på Geilo så dagene skulle uansett tilbringes i hallen. Så da fikk Viento være med for både miljøtrening og annen trening.

Lørdag ble Eline med på oppvarmingen til ryttertest-klassen. Det gikk veldig fint, kontrollert og greit og han oppførte seg veldig pent med andre hester på banen. Da de skulle stå stille i hjørnene mens hver rytter red sitt program var det veldig vanskelig med første rytter, så skjønte han tegninga og sto som en prest resten av ekvipasjene.

Etter at dressuren var ferdig fikk Eline en ridetime med bommer og et lite kryss. Det gikk veldig fint, de jobbet mest i trav, over bommer og mikrokryss (30 cm). På slutten prøvde de galoppen og det gikk overraskende bra. Fine og riktige fatninger hver gang, godt tempo, men ikke alltid like lett å styre dit Eline hadde tenkt. 🙂 Avsluttet med å skritte av (og trave litt) barbak og smilet gikk nesten rundt på rytteren.

Søndag var det sprang, så da leide jeg Viento gjennom 20 cm banen i trav. Fint å møte en sprangbane uten noe press rundt, og han syntes bare det var en morsom lek. Senere var han blid og fornøyd i boksen og fikk masse oppmerksomhet fra stalljentene. Nye hester er jo alltid spennende!

Etter sprangen var det egentlig meningen at jeg skulle ri en dressurøkt, men banen full av hindermateriell ombestemte jeg meg, så det ble løshopping. Fikk med Icvey, som vet hva som skal gjøres, og de to fant tonen. Eller litt egenoppvarming begynte vi med bommer på bakken, som Viento hoppet høyt opver. Så hoppet de 2 kryss som etterhvert ble bygd opp til en rekk på ca 60 cm og en oxer på 85-90 cm. Ingen sak, Viento syntes det var kjempegøy. Avsluttet med en lav oxer og er glad og fornøyd hest.