Flott helgesamling med Marianne igjen. Både Dusty og Viento måtte jobbe godt, og selv om de er veldig forskjellige er det mye av det samme arbeidet som må gjøres med begge. Marianne red også en økt på Dusty og fokus fremover der blir å hjelpe ham å holde seg balansert, både fysisk og psykisk. Mest travarbeid og overganger skritt/trav. Selve galoppen er ikke så viktig med det første, den er egentlig ganske god, men han blir så giret etterpå. Lurt å legge inn galopp til slutt i økta og bare avslutte med at han roer seg ned etterpå, ikke prøve å gjøre så mye etter galoppen de neste ukene.

Det ble dessverre ingen bilder av Dusty i denne omgang, vi får ta det igjen senere.

 

Fokus fremover:

Pass på linjene – hesten skal ikke få lure seg unna ved å plassere skuldrene en halv meter unna der jeg hadde tenkt eller bakbeina på innsiden av sporet. Flytt skuldrene inn på linja foran bakparten. Dusty legger seg på innvendig bog på begge hender, Viento flytter skuldrene til venste og nesa til høyre om han kan.

Takt! God takt, ri frem. Mister man takten forsvinner det meste – ikke uten grunn at takt kommer først i treningsskalaen. Blir takten ujevn skyldes det som regel dårlig bakbeinsaktivitet så ri bakbeina frem!

Stille hesten. En rett hest er en sterk hest. Bruk rideveier og still hesten på bøyde spor.

Halvparader, halvparader og halvparader igjen, 10.000 ganger per økt. Forbereder hesten og hjelper til med balansen som særlig Dusty sliter med.